Suomessa myydään veneitä monessa eri paikassa. Lähes jokaisessa kunnassa ja kaupungissa on varmasti veneitä myyviä liikkeitä. Jos tarvitsee veneen, sellaisen löytää varmasti jostakin läheltä. Sitä ei silti tarvitse hankkia juuri sieltä lähimmästä paikasta, kuten ei autoakaan. Kannattaa katsella koko maan venetarjontaa. Silloin löytää helpommin juuri sellaisen veneen, millaista etsii. Kaikki liikkeet eivät esimerkiksi myy kaikkia suosituimpia venemalleja.

Se juuri itselle sopivin vene voi löytyä vaikka toiselta puolelta maata. Jos on valmis matkustamaan, voi venettä mennä sinne katsomaan. Mutta ennen sitä on hyvä selvittää tarkoin, että se on varmasti mielenkiintoinen kohde. Muuten tulee hukkareissu. Silloin pitää olla jo valmiiksi lähes varma, että sieltä tulee hankittua itselle uusi vesikulkuväline. Suurissa kaupungeissa tarjonta on tietysti parempi, jolloin harvoin pitää lähteä merta edemmäs kalaan. Hintoja voi silti vertailla ja hakea muualta samanlaisen veneen kuin millaisen on löytänyt omalta paikkakunnalta. Varsinkin jos hinnoissa on paljon eroa.

Pienien veneiden myyjiä löytyy paljon

Jos aikoo hankkia pienen veneen, löytyy tarjontaa todella paljon. Silloin kohde löytyy helpommin läheltä kotoa. Kun tiedossa on se venemalli, jollaisen haluaa, voi niitä löytyä moneltakin eri myyjältä. Tässä vaiheessa voi vaikka tehdä hintavertailua. Myös tarjouksia voi pistää menemään, koska kaikki kohteet ovat lähellä. Silloin mikään ei tuo lisäkustannuksia siitä, että ennen hankintaa pitäisi käyttää aikaa ja rahaa matkustamiseen. Pienet veneet ovat halvempia kuin suuret, joten hinnoissakaan ei välttämättä ole kovin paljoa eroa. Ehkä sillä on tässä tilanteessa suurin vaikutus, että mikä myyjä saa toimitettua veneen nopeimmin.

Suurien veneiden myyjät ovat harvinaisempia

Suurien veneiden hankkiminen on paljon monimutkaisempaa kuin pienien. Sellaisia eivät esimerkiksi myy kaikki venemyyjät. Silloin voi todennäköisesti joutua matkustamaan. Koska kyse on jo melkoisen kalliista hankinnasta, pitää ostosta tehdessä olla todella tarkka. Venemyyjät kertovat varmasti monta tarpeellista asiaa. Mutta itsekin pitää olla tarkkana, että vene on juuri sellainen, joka kannattaa ostaa. Silloin on entistä tärkeämpää, että myyjän lisäksi joko itse tai joku mukaan pyydetty tietää veneistä paljon.