Veneen voi hankkia joko yksityiseltä myyjältä tai liikkeestä, samoin kuten voi tehdä vaikkapa autojen kohdalla. Ennen kuin hankkii veneen, kannattaa selvittää muutama asia etukäteen. Kun löytää sopivalta tuntuvan veneen, pitää myös silloin selvittää muutama asia tästä mielenkiintoisesta löydöstä. Vene on suuri hankinta, joten sitä ei kannata ostaa hetken mielijohteesta. Yksityiseltä venemyyjältä ostaessa pitää itse selvitellä enemmän veneeseen liittyviä asioita. Kun hankkii veneen liikkeestä, on vene yleensä ihan uusi ja siitä ei löydy vikoja. Jos niitä löytyy, voi siitä saada korvauksia. Uusi vene on kuitenkin kalliimpi kuin käytetty vene, ainakin yleensä. Tässä alempana erilaisia asioita, joita pitää ottaa huomioon kun hankkii veneen. Ensin kerrotaan mitä yksityiseltä myyjältä hankittaessa pitää huomioida. Sen jälkeen kerrotaan millaisilta liikkeiltä voi hankkia veneen.

Netin erilaiset venemyyntipaikat

Kun veneen haluaa ostaa käytettynä, kannattaa sellaista etsiä yksityisiltä myyjiltä. Netti on silloin suurena apuna. Sieltä voi löytää monenlaisia myyntisivustoja, joissa myydään veneitä. Ne voivat keskittyä pelkästään veneiden myyntiin tai kaikkeen mahdolliseen myyntiin. Yksityiset henkilöt voivat myydä veneitään myös huutokaupoissa.

Ennen veneen ostamista yksityiseltä myyjältä pitää selvittää monta asiaa, joka on erittäin tärkeää. Ensinnäkin pitää tietää, että hänellä on oikeus myydä vene. Venettä kannattaa mennä paikan päälle katselemaan. Sen kunnon näkee kunnolla vasta silloin. Vene saattaa olla jopa vielä käytössä ja sitä pääsee kokeilemaan vedessä. Mukaan kannattaa ottaa asiantuntija, jos itse ei ole vielä tietoinen mitä kaikkea veneestä pitää nähdä ja saada selville.

Myös liikkeet voivat myydä käytettyjä veneitä

Vaikka suurin osan liikkeiden veneistä on uusia, voidaan niissä myydä myös käytettyjä veneitä. Silloin ne on aika varmasti huollettu kunnolla. Liike ei halua huonoa mainosta siitä, että se myy huonokuntoisia ja huoltamattomia veneitä. Heille on myös helppoa tehdä valitus, jos veneessä ei ole kaikki kunnossa. Jos liike ei ole tuttu, sekin kannattaa selvittää vaikkapa netin avulla, että kyseessä on pidetty myyjä. Kun moni on ollut tyytyväinen sieltä hankittuun veneeseen, todennäköisesti itsekin tekee hyvät kaupat.